Любовницата на изключения от парламентарната група на ДПС депутат Джейхан Ибрямов – Виолета Ивайлова е председател на Младежката организация на ДПС – Ловеч, както и общински съветник от ДПС и председател е на комисията по екология, гори и земеделие към общински съвет – Тетевен.

 

Фаворитката на депутата от ДПС, който вече е изключен от парламентарната група, дори е била гласена от него за областен председател на ДПС – Ловеч, но плана не му успява.

 

Виолета Ивайлова става млад фермер и прибира много добра субсидия още през 2015 година с проект за отглеждане на краставици, но … краставици никога не е имало. При проверките за ползването на субсидиите е проверявана фиктивно и така без краставици усвоява субсидията.

Краставиците обаче не стигат за напористата млада депесарка, нежна до сърцето на Джейхан Ибрямов и тя наема … пасища и ливади в Община – Тетевен без обаче да има животни.

 

По онова време цялото село Глогово, Тетевенско, се вдига на бунт срещу нея, като хората събират и подписка до ДФЗ Ловеч за да се жалят, че Виолета Ивайлова им чертае имотите без те да знаят. И по този начин им прибира субсидията от имоти, които всъщност не са нейни – тя само очертава, но друг обработва.

 

Любовницата на Джейхан Ибрямов обаче и тогава минава метър, като прави фиктивни договори и подписва съселяните си.

 

Виолета Ивайлова наема и земя с договор от Община – Тетевен, договор, който и трябва по мярката за младите фермери. Този договор е с по-кратък срок от изискуемото, но за да не връща пари на ДФ Земеделия, тя подправя договора и сменя датата. 

 

След като става председател на Младежкото ДПС – Ловеч и става общински съветник от ДПС, тя поема комисията по земеделие и гори. Така получава достъп до земите в общината, като максимално се възползва от това.

 

Любовницата на Джейхан Ибрямов има регистрирани 3 коня, но … фиктивни, които не съществуват, но пък и несъществуващи са и нужни за да получава достъп до пасищата в Община – Тетевен.

 

Към момента е земеделски производител и очертава няколко стотин декара пасища без да има право на това, но понеже по документи е изрядна, а теренна проверка не е правена, успява да ги взима и очертава пред ДФЗ за субсидии. 

 

Като председател на комисията по земеделие към Общински съвет Тетевен умишлено е свалила цените на пасищата, включително участва в гласуванията за отдаване също и на имоти.

 

Въпреки тихия ропот срещу нея и това, което върши, Виолета Ивайлова плаши с името на любовника си Джейхан Ибрямов и всичко остава без последствия.

Източник: afera.bg