На бунт ще излязат жителите на архитектурния ни резерват Копривщица, които имат подкрепата и на своите съседи от Стрелча. Зле поддържан път, разрушен от години, стана причина днес той напълно да пропадне. Става дума за основния път към Пловдив, в отсечката от Копривщица до Стрелча.

По това шосе редовно минават не само множество автомобили, но и автобуси, трафикът е натоварен. "Толкова много деца пътуват всеки ден и не само деца. От две години е тази дупка, която отначало беше по-малка, но подкопаването продължи. Така и не се намери кой да се заеме, компетентните органи нехаеха", възмущава се кметицата на Копривщица - Бойка Дюлгярова.

Да не говорим, че въпросното пропадане на пътя е след опасен завой, а надолу се отваря пропаст. "Стане ли инцидент на това място, краят няма да бъде никакъв друг, освен фатален", опасява се кметицата.

Самата Копривщица, която е притегателно място за хиляди наши и чужди туристи, има и редица други проблеми като най-големият от тях е с липсата на годни водопроводи. Водата там не става за пиене, често хората са и на режим.

"Да не говорим, че заради незаконната сеч от вчера река Тополница е заляла половината ни град, още не можем да отводним като хората. Всичко е в кал, наноси и тиня", обясняват гневно копривщенци.