Мнозина бяха изненадани от сълзите на Меган Маркъл, които тя пусна край ковчега на  кралицата. След като тя и принцът напуснаха преди 2 години задълженията си като висши членове на кралското семейство не са казвали добри думи за монархическата институция.

Тези, които не харесват херцогинята на Съсекс са сигурни, че американката симулира сълзите си, особено след като преди години тя се похвали публично с видео, че може да плаче когато си поиска.

Във видеото, снимано преди Маркъл да се запознае  Хари, тя се хвали точно с тези свои актьорски умения, че може да симулира рев когато пожелае и казва: „Страхотна съм в това, мога да го направя за 3 секунди когато ми кажат: „Хайде Мег, една сълза от лявото око, давай!”

А последователите в Туитър се забавляват с факта, че херцогинята пусна сълза точно от лявото си око.

След като мнозина от британците отбелязаха , че американката е прекалила с грима си за траурното събитие и изглеждаше неуместен за погребение, то факта, че тя плака не предизвика топли емоции, а даже напротив хората я осъдиха, че преиграва и никой не повярва на сълзите й. Затова не е чудно, че двамата Съсексови побързаха скоростно, още на другата сутрин след церемонията да се върнат в Монтана.