Шефът на международната превозваческа и строителна фирма "ПИМК" Илиян Филипов, сочен от години за ковчежник на ГЕРБ в Пловдив, е изорал тонове подземни богатства под носа на служебната държавна власт. 

Че компанията е направила впечатляващ по мащаби изкоп край Йоаким Груево и се е сдобила незаконно с гигантско количество пясък и чакъл стана ясно от питане на депутата от Продължаваме промяната до служебния енергиен министър Росен Христов с въпрос за предприетите от държавата мерки. 

Ковчежникът на ГЕРБ в Пловдив изорал тонове подземни богатства

"По сведения на повереното Ви министерство фирмата е изкопала до река Въча в землището на село Йоаким Груево, област Пловдив, изкоп с големи размери - около 43 дка и дълбочина 6-7 метра, който изцяло попада в находището на подземни богатства - пясъци и чакъли "Сухата вада", като след изкопаването фирмата е извозила добитите от нея пясъци и чакъли, които са с изключителна държавна собственост", напомня Дунчев. 

И иска да знае какви действия е предприела държавата "ПИМК" на Филипов да изплати на България дължимото и ако това вече се е случило, то каква конкретно е сумата. 

Припомняме, камион на компанията причини катастрофа с кортежа на президента Румен Радев през май миналата година. ПТП-то вкара личния лекар на държавния глава в болница. Тогава в НСО започна разследване за причините, включително готвен атентат срещу главнокомандващия. 

Собственикът на фирмата строи "Колежа" - стадиона "Христо Ботев" в града под тепетата. Около етапите на изграждането избухнаха редица скандали в последната година, включително довели до напрежение от страна на феновете на "канарите". 
Източник: lupa.bg