Хора от обкръжението на депутата от „Възраждане“ Климент Шопов, който през ноември м.г. получи смъртни заплахи, си е извадил разрешително за оръжие.

 

Заради предупрежденията, Шопов вече бива придружаван навсякъде от охрана, наложена му от държавата. Към момента по случая се води досъдебно производство. Заплахите започнали, след като Климент Шопов станал народен представител.

 

Кметски син гони с пистолет депутат от „Възраждане“ в магазин

Запознати издават, че смъртните заплахи са били отправени от сина на кмета на Панагюрище Никола Белишки – Иван.

Шопов организирал протест на 1 май м.г., когато градът отбелязва 146-та годишнина от Априлското въстание.

 

Именно тогава той отбеляза, че има подозрения, че Иван Белишки е предизвикал палеж. Кметският син е отправил заплахи и към друг депутат от същата партия – Стоян Таслаков.

В началото на седмицата той е бил нападнат от него, близо до софийското му жилище. 

 

Таслаков отбелязва, че получил първите заплахи от него преди 2 месеца, когато бе арестуван кметът на Стамболийски от ГЕРБ заради негов сигнал. Тогава Белишки започнал да го засипва със закани в социалната мрежа ФБ, а Таслаков подал жалба в прокуратурата и полицията.

 

Инцидент имало и през миналата седмица, когато го срещнал с колежката му Искра Михайлова, прибирайки се от конференция. Тогава само го блъснал, обидил и заплашил, че ще го убие.

 

Таслаков отбелязва, че в изпратените съобщения, Белишки посочва, че знае адреса му и ще го причака. При спречкването преди дни в столицата, Белишки извадил пистолет, твърди Таслаков. Виждайки оръжието, той решил да се скрие в най-близкия магазин. Белишки обаче го последвал с оръжието в магазина, където станало спречкване.

 

След като успял да му хване ръцете и казал на хората в търговския обект да звъннат на 112, Белишки се отказал от намеренията си и побегнал.

Припомняме, че в края на април м.г. кметският наследник бе задържан за опожаряване на чужд имот и за нанасяне на средна телесна повреда на полицейски служител. Месец по-рано запали руското знаме в центъра на София. Разбира се в криминалното досие на Белишки има записани и още провинения.

 

Белишки ще отговаря за 2 закани срещу Таслаков, отбелязват от Софийска районна прокуратура. Първата е от 17 януари, а втората – от вторник. Кметският син е обвинен, че е отправил двете закани в условия на продължаващо престъпление. Ако бъде признат за виновен, може да получи до шест години лишаване от свобода.

Източник: Уикенд