Корнелия Нинова попиля Кирил Петков в залата на Народното събрание. Първата дама на червените показа, че наистина е роден водач за партията си и е готова да защитава интересите на партията си, а и личния си авторитет, особено когато я закачат. И спечели одобрението и възхищението на обществото, когато отвърна на удара на Кирил Петков.

 

Петков заяви, че предлага да се проведат парламентарни консултации в зала "Запад", за да се избегне задкулисието и договорките между партиите. Идеята беше да се излъчват онлайн, но Нинова заяви, че няма да участва и не очаква подобни удари по свой адрес. 


"Искам да се обърна към господин Петков от парламентарната трибуна и да му припомня, че ние положихме немалко усилия, за да се измъкнем от етикета "партия на статуквото" и да покажем, че наистина работим за хората. Няма да позволя след всичко изтърпяно от мен и моите съмишленици, да бъдем блъскани отново в ъгъла и да ни лепят етикети и да ни обвиняват в задкулисие. Вие вече не сте новаци и не се опитвайте да се правите на партия на промяната на наш гръб. Управлявахме с вас, с цената на огромни компромиси. Повече няма да допуснем подобно подценяване", заяви още Нинова.

Нинова също така намекна, че "Продължаваме промяната" изглежда се опитват умишлено да създадат анархизъм и да блокират нормалното функциониране на държавата. По-късно Петков се опита да й се извини от парламентарната трибуна, но последвалите дискусии се превърнаха в абсолютен многобой и така и не се стигна до изпълнение на основната задача - председател на парламента и сформиране на кабинет.