Несъмнено всички си спомнят момента, в който почетният председател на ДПС Ахмед Доган видя смъртта в очите. Едва ли обаче някой е предполагал, че електоратът на движението ще се сблъска с това, което му се случи преди броени дни в област Бургас. То дори не може да се мери по емоции с преживяното от Сокола.

 

Кандидат за депутат на ДПС майстор на еро*ичния танц

Кандидатът на ДПС Вергин Терзиев от с. Тополица събра очите на активистите в точка по време на представянето на листата на партията в околията с майсторския робо-танц, имитиращ „лунната походка“ на Майкъл Джексън пред симпатизантите на партията на Сокола.

 

Кандидат за депутат на ДПС майстор на еро*ичния танц - Снимка 2

Точно под плаката на усмихващия се Доган с лидера Мустафа Карадайъ, Терзиев изпълни пластичен танц, достоен за златните момичета. Малцина от ДПС избирателите обаче знаят, че кандидатът им е танцувал далеч по-атрактивни танци, при това доста по-разголен.

 

През 2011 г., заедно с партньора си Юсуф Селим, Терзиев се записва за кастинг за танци в „Шоуто на Слави“. Двамата айтозлии дори изпълняват ероти*ен танц под напева на Джо Кокър, в който бъдещият парламентарист разкъсва бялата си риза и остава по голи гърди, като зърната му, са дискретно скрити с червена и черна лепенка. Въпреки успеха и таланта на двамата по онова време младежи обаче, журито на предаването под надслов „Танцувай с мен 3-стаен“, класира атрактивните младоци на второ място.

 

Кандидат за депутат на ДПС майстор на еро*ичния танц - Снимка 3

Връзката между Слави Трифонов и Терзиев обаче остава силна. Дългия буквално се превръща в гост-звезда на сватбата му с неговата половинка Назиле, след като пристига изненадващо на тържеството с охраната си в ресторанта в Айтос.

 

Трифонов обещал на покрусения след второто място в танцувалното състезание Вергин да му се отблагодари за усилията като почете сватбата му, но на практика никой не го очаквал. Дори кумът Юсуф Селим бил изненадан, а младоженецът още повече, когато открил, че в плика с подаръка на Слави имало едва 500 лв.

Днес бъдещият депутат не е толкова близък със Селим, но продължава да е неразделен със съпругата си Назиле, а двамата вече са и родители на 9-годишно момче.

 

Една от най-ужасяващите трагедии в Айтос, отнела живота на трима души – две деца и баща им през 2021 г., накара целия град да настръхне. Припомняме, че тогава ТИР помете лекия автомобил на семейството и ги погуби на място, а майката на децата и момче на 17 г., пострадало косвено от удара, попаднаха в болница. Вергин Терзиев тогава оглави инициативния комитет за протести срещу масово натоварените камиони, пред които властите си затварят очите, а те често помитат хора и возила на т.нар. „път на смъртта“, ширнал се насред града.

 

От години хората се борят за изграждането на обходен път, който да принуждава камионите да не преминават през града. Именно в новата телевизия на Слави – „7/8 тв“, Терзиев бе поканен през 2021 г. от Тошко Йорданов, за да коментира ужасяващата ситуация.

 

Партията на Сокола пък го привлекли в редиците си именно с тази кауза – от години депутати на движението като Севим Али питат губернатора на Бургас за строежа на обиколен път, какъвто и до днес обаче няма, тъй като миналата година редица фирми обжалваха решението на конкурсната процедура за изграждането на трасето.

 

При все, че е чак на 22-ро място в листата на ДПС за региона, а на вота миналата година опитът му да атакува НС претърпя крах, днес екстанцьорът на Слави е решен да работи за пътната кауза, дори да не види жълтите павета.

 

Когато не агитира за партията на Сокола, Терзиев развива бизнес със зарзават в родното му Тополица. Селото е станало място за отглеждане на зеленчуци като камби, люти чушки „рибки“, черна капия, бяла капия и домати от различни сортове.

Кандидат-депутатът дори заявява гордо, че всеки желаещ може да си поръча зарзават по телефона от всяка точка на страната и за получи доставката с куриерска фирма. В същото време пък съпругата му търгува с козметика в мрежата.

Източник: Уикенд, crimesbg.com