В Земеделското министерство гръмна нов скандал. Причината за него е скандално назначение в БАБХ и то след устна заповед и дори ултиматум към председателя на БАБХ.

Новото назначение в агенцията е на човек, който няма дори и един ден трудов стаж в нея, а направо скача в директорския пост за област София. Името на новото попълнение е Светлозар Патарински, за който справки в регистри показват, че има връзка с Марио Николов, чието име често се спряга за афери по програмата САПАРД.

Още по-любопитното е, че фирмите, в които е бил Патарински преди това съдят именно агенцията, която той оглавява и то за крупните суми от десетки милиони левове.

Според запознати скандалът е грандиозен и то поне по 2 причини – първо явен конфликт на интереси, а втората е оказаният натиск към шефа на БАБХ и то не от кой да е, а лично от действащия земеделски министър Явор Гечев.

Анонимни свидетели на ситуацията споделят, че зад назначението на Светлозар Патарински стои грандиозна корупционна схема за 500 хиляди лева.

Също така се говори, че зад платената сума от половин милион рушвет стои именно милионера от САПАРД Марио Николов, а парите са получени от земеделския министър.

Предполага се, че Патарински на този пост трябва да „пази“ фирмите на пернишкия бизнесмен от Агенцията.

Източник: pik.bg

ИЗВЪНРЕДНО: Кабинетът се тресе! Гръмна слух, че министър Явор Гечев е прибрал 500 бона рушвет за скандално назначение в БАБХ. Ето я цялата СХЕМА

ИЗВЪНРЕДНО: Кабинетът се тресе! Гръмна слух, че министър Явор Гечев е прибрал 500 бона рушвет за скандално назначение в БАБХ. Ето я цялата СХЕМА - Снимка 2