Павел Стоименов твърди, че всичките му активи са били прехвърлени виртуално от умели хакери

Крупна онлайн измама остави един от най-големите земевладелци у нас без пукната стотинка. Павел Стоименов остана без целия си бизнес и имуществото сислед като умели хакери са успели да прехвърлят активите му виртуално.

[caption id="attachment_264064" align="alignleft" width="300"]Грандиозна онлайн измама Грандиозна онлайн измама[/caption]

За измамата за милиони разказа лично потърпевшият пред камерата на бТВ. В началото на тази година Стоименов, който е сред десетимата най-големи земеделски производители в страната, научава, че е продал фирмата си. Без обаче да знае за това. Договорът за покупко-продажба на дяловете му във фирмата е от 6 януари. Само че тогава бизнесменът дори не се е намирал на територията на страната. Новият собственик, който вече е и управител, е напълно непознато за Стоименов лице.

А измамата се е случила единствено с помощта на електронен подпис за 50 лева, втрещен е ограбеният бизнесмен. Мъжът е категоричен, че никога преди не е виждал документите, с които е осъществена фалшивата сделка. В схемата е въвлечен и нотариус Валери Манчев, който е експертът, осъществил сделката за продажбата на фирмата. Той обаче отрича да има каквото и да е участие. В същото време наглите измамници са започнали да разпродават имотите на компанията, предават от ПИК.