Синът на Софка я изненада неприятно, от полицията го търсят да дава обяснения участвал ли е в незаконен трафик на мигранти. Това твърди бургаското издание Флагмаан, а според него задържаният в петък в ареста Иван С. , който бе  спипан с незаконни бежанци край село Русокастро го уличава.

Пред разследващите 21-годишният младеж казал, че Лоренцо го качил на БМВ-то си и го отвел до Дебелт където били проверени от патрул, а полицаите им записали данните.

Същият Иван признал още, че синът на Софи го оставил в селото, след като Лоренцо му връчил ключовете на „Сузуки Витара” и указания от къде да качи нелегалните, както и как да се прибере в столицата.

Той качил бежанците, но не знаел, че има нов, наскоро открит контролен пункт за проверяване и се озовал в плячка на граничните полицаи.

Иван С. бил много ядосан, че Лоренцо го подвел и обещал да разкрие всичко пред органите на властта. Които веднага предприели спешни мерки да открият сина на певицата и да го подложат на разпит.

Само, че от Лоренцо нямло и следа. Нито си бил на постоянния си адрес, нито телефонът му отговарял. Гринго и майка му не могли да дадат смислени обяснения къде всъщност е 20-годишното момче.

В последствие органите на реда поискали разпечатка на телефона му, от която да установят всъщност колко пъти синът на Софи е говорил с арестувания младеж. Като продължават да извършват и ред други процесуални действия, дали казаното от Иван отговаря на истината или целта му е да натопи Лоренцо.

Остава мистерия факта как арестуваният се е обзавел с един от най-добрите адвокати на Бургас и кой му е платил да се яви в съда по време на разглеждането на мярката му за неотклонение.