Преди време той бе обвинен в тормоз над жени

Името на оперната звезда Пласидо Доминго лъсна в грандиозен скандал с жрици на любовта.

Той изплува в разследване на аржентинска организация, наподобяваща секта, която има офиси в Щатите. Лидерите на въпросната секта бяха обвинени в редица престъпления, сред които и сексуална експлоатация, отбелязва Асошейтед прес.

Вероятно си спомняте, че Пласидо Доминго преди време бе обвинен в тормоз над не една и две жени.

В аржентинския случай обаче оперната звезда не е част от престъпната организация, а просто е използвал предлаганите услуги, разкрива представител на правоприлагащия орган, пожелал да запази анонимност.

В документацията на прокуратурата по случая се посочва, че полицията е извършила дузина обиски в Буенос Айре. На прицел е взето Йога училището в града, което е изградило култ около лидера си и е свело своите членове до ситуация на проба и/или сексуална експлоатация.

Офисите на организацията в Щатите, да били най-малко три – в Чикаго, Лас Вегас и Ню Йорк.

Задържаните в Аржентина до момента са най-малко 19 души, като поне още трима заподозрени се издирват в страната, а четирима в САЩ.

При проведените в хода на разследването подслушвания се смята, че един от разговорите е проведен от Пласидо Доминго. Той разговарял с член от групата, идентифицирана като Сусана Менделеевич. По време на разговорите са обсъждани срещи с Доминго по време на престоя му през април в Буенос Айрес за серията от концерти.

Източник: novini.bg