Любопитни факти изплуваха около персоната на нашумелия „журналист“ Христо Грозев. Той стана обект на внимание, след като го обявиха за издирване от Руската федерация.

Оказва се обаче, че истината съвсем не е такава, каквато изглежда.

Българинът, който е спряган за журналист и дори разследващ журналист се оказва, че не е познато име не журналистическата гилдия в България. Освен това името му е замесвано в сериозни сделки за милиони долари, смята се, че има добри контакти с олигарси и на фона на всичко това липсва… каквато и да е биография в медиите.

Мисли за „случая Грозев“ сподели журналистът Тодор Беленски, като той сподели следното:

- защо медиите мълчаха, когато през ноември имаше стрелба в Охрид срещу българския клуб

- преди около 2 седмици атентаторът срещу папа Йоан Павел втори даде интервю, в което обяви, че набеждаването на Сергей Антонов е поръчано лично от папата, за натопи българските служби и съответно КГБ, защо и тогава медиите не се активираха толкова

Беленски споделя и фактът, че Грозев е учил в училище на потомствени комунисти, въпреки, че в биографията си той се представя за дете на родители дисиденти. Още по-любопитното е, че „издирваният журналист“ от Русия заминава именно там през 90-те, където работи за фирмата на бившия разузнавач Джон Клуге Метромедия.

Източник: narod.bg

Христо Грозев – журналист, милионер и връзки с олигарси