Известният композитор Кирил Икономов, съпруг на популярната певица Мая Нешкова, потвърди пред Соня Колтуклиева потресаващите разкрития на ПИК, че служебният министър на правосъдието Крум Зарков е издевателствал над семейната им котка.
„Ние живеехме в кооперацията на ъгъла на „Дондуков“ и „Бенковски“ от 20 години. Когато дойдоха Крум Зарков и съпругата му да живеят в съседство, ние се зарадвахме, млади хора, учили по Франция, пък и ние не сме случайни - цяла България ни познава, хората плащат да ни гледат и слушат. Заркови се настаниха на етажа между нашите два апартамента - живеехме над тях, а студиото ни беше под тях. Преживяхме истински кошмар с тези хора!

Принудихме се да си тръгнем оттам, от две години вече живеем в къща, далеч от там. Те ни прогониха. Вместо да дойдат, да поговорим като хората, те пишеха заплашителни надписи с червено червило по стената между етажите. Изпращали сме сигнали до Пето районно управление на МВР, всичко прекратиха.
Да, историята с котката е вярна. Пред очите ми Зарков я тресна няколко пъти в стената, опръска я с кръв. Бързо я занесохме в болница, направиха й две операции, спасихме я. Изпратих в полицията описание на случая и снимки - нищо, никой не ни обърна никакво внимание. Аз даже съм пращал писмо на Корнелия Нинова, нямаше отговор. Не знам президентът как се е подлъгал такива хора ли трябва да управляват държавата?! Изключително популярният тандем Мая Нешкова - Кирил Икономов е сред най-обичаните музикални двойки у нас. Запознават се, когато Мая е избрана за солист в неговия оркестър „Благоевград“, чийто солисти са били Емил Димитров, Йорданка Христова, Мустафа Чаушев и Христо Кидиков. Заедно те правят успешни турнета у нас и в страните от бившия Съветски съюз, Сърбия и Западна Европа. В България популярността им е толкова огромна, че Мая става единствената изпълнителка, която изнася концертите си на стадиони. Кирил Икономов е носител на „Гран при“ на музикалния фестивал в Улан Батор през 1987 г. за най-добър гост-диригент, където Мая Нешкова също получава „Гран при“ за изпълнение по негова музика.
ПИК ще продължава да рови изключително грозния сюжет, който поставя на карта политическата кариера на правосъдния министър Крум Зарков, който претендира да прави "съдебна реформа".
Кой смачка инцидента с домашния любимец на Мая Нешкова? Защо Бойко Рашков и Корнелия Нинова потулиха случая? Имало ли е "мъжки партита" в кооперацията на "Дондуков"?
Източник: pik.bg, crimesbg.com