Деветият и засега последен епизод на шоуто по bTV „Гласът на България“ приключи с колосална шашма. 

Победителката Жаклин Таракчи спечели с измама след като водещият Иван Тишев прецака считаната за фаворитка Соня Михайлова. След изпълнение на Соня, той призова феновете й да гласуват за нея с есемеси, но вместо да обяви номерът й, обяви този на Жаклин. Така впоследствие Соня отпадна, а Таракчи грабна голямата награда.

Така и не става ясно дали грешката на Тишев е била случайна или по предварително написан сценарий за подмяна на зрителския вот, в който се определя победителят в шоуто. 
Фактите обаче показват недвусмислено, че прецаквацията на Соня е дошла от сцената на предаването. 

На крачка от финала 24-годишната певица от ромски произход, която спечели сърцата на зрителите с брилянтните си изпълнения на български народни песни и бе сред четиримата фаворити, класирали се на втория от общо три кръга до финала на предаването, бе прецакана здраво. 

В този изключително важен етап от предаването, Соня изпълни „химна“ на българските емигранти „Я кажи ми, облаче, ле бяло“. Треньорката й Галена отбеляза, че тази песен несъмнено ще развълнува всички българи и очаква много гласове за Соня. 
Въпреки вълнуващото й изпълнение обаче, Иван Тишев унищожи всичките й шансове за победа. 

По този начин Соня стана първата отпаднала от този етап на състезанието, класирайки се на четвърто място, макар през цялото време да бе фаворитка на зрителите. 
Другият отпаднал бе Александър Петров – също от отбора на Галена. 
До финала стигнаха Жаклин Таракчи от отбора на Дара и рокерът Калоян Николов от отбора на Любо Киров. Жаклин победи. 

След случката на официалната страница на шоуто се разрази истинска буря от негативни коментари и искания за преразглеждане на резултатите. Феновете на предаването настояват то да бъде спряно и дори ги определят като измамници. Според една от зрителките, ако грешката не е била нарочна, е редно резултатите да се ревизират. 

И макар критиките към предаването да не спират, случаят се смята за приключен и победителка е Жаклин Таракчи. Мнозина обаче не могат да я приемат за реален победител, тъй като според тях всичко е предварително режисирано. 

И докато скандалът се вихри с пълна сила от bTV се бият в гърдите, че са били в пъти по-гледани от Нова тв, която излъчи мач от световното по футбол на гърба на музикалното шоу. 
Не може да се отрече също така, че Дара заложи на много силен партньор за Жаклин – Михаела Филева, докато Галена се издъни с избора на партньор за Соня – чалга звездата Меди, макар момичето от с. Брежани да заяви стократно, че иска да се занимава с народна музика. 

Освен това Галена изглежда умишлено подчерта и ромския й произход не само с избора на партньор, а и песента на Софи Маринова Единствени, която Соня и Меди изпълниха. Мнозина се запитаха защо е било нужно Соня да пее чалга, вместо народна музика. И макар гафът на Галена да не успя да прецака Соня, то този на Иван Тишев успя и още как.
Източник: Уикенд 
 

Грандиозна шашма в „Гласът на България“ прецака Соня