Кейт и Уилям преживяха ужасяващ удар преди ден. Семейството е в истински шок, а скандалът тепърва ще се развихря. След потресаващите разкрития за миналото на принц Андрю, принцът и принцесата на Уелс сега са принудени да научат още по-ужасна новина. 

А именно - в училището, в което доскоро учеха децата им, един от учителите е замесен в скандал с посегателство над малолетни.

Матю Смит, който е на 34 години, е бил назначен преди няколко месеца за учител към пасторството в училището. Той обаче е признал вчера пред съд в Лондон, че е правил неприлични снимки на деца и ги е разпространявал. От училището "Томас" вече изпратиха писма до всички родители на свои ученици и заявиха, че се отнасят изключително сериозно към проблема. И полагат всички усилия, за да гарантират спокойствието и сигурността на поверениците си, докато са в институцията. 

Засега няма данни учителят да е посягал на някое от децата, но не само родителите на настоящите възпитаници, но и на бившите, са в шок. Кейт и Уилям водиха три години подред децата си в това училище, преди да се наложи да ги прехвърлят в друго училище, което е по-близо до Уиндзор. 

Годишната такса за обучение е в размер на 20 000 паунда, или около 34 000 долара, което е една доста сериозна сума, а родителите очакват, че в учебното заведение се гарантира пълната безопасност на децата им. Разкритията, че подобен човек е влязъл да преподава, просто предизвика масов шок и недоумение. Кралската двойка също изрази тревога и притеснение от случилото се, но и подкрепа към ръководството за бързата реакция. Предвид колко фанатично са настроени към сигурността на децата си, без съмнение ще гледат под лупа бъдещите възпитатели на децата си.