Информация за парите на бившите управляващи извади на светло „Монитор“

Кабинетът на ГЕРБ се оказа много работлив, сочи справката за неизползваните отпуски. Общо 140 000 лв. е сумата, която всички министри, начело с Бойко Борисов си поделили при напускане на Министерския съвет, тъй като посветени на добруването на народа, се лишили от полагащия им платен отпуск. Те обаче не може да се сравняват с Тройната коалиция. Тогава имаше фрапиращи случаи на натрупани стотици дни платен отпуск и затова през 2010 законът бе променен.

[caption id="attachment_261660" align="alignleft" width="300"] Бойко Борисов получил 16 499 лв. вместо отпуска[/caption]

Най-работлив е бил бившият първият мъж в държавата, пише БЛИЦ, позовавайки се на „Монитор“. За целия мандат на Бойко са му останали 74 дни платена отпуска и за които е взел компенсация от 16 499 лв. Неговите министри по ведомост се оказаха повече от броя на министерствата, тъй като той обичаше често да ги сменя. Така останалата сума се разпределя между 26 души. Дори и Фандъкова, която за кратко бе в кабинета, се е облажила със скромните 1000 лв. Работливите и всеотдайни Миро Найденов и Тотю Младенов са се разписали за под 10 бона всеки. След тях в класацията е Томислав Дончев с близо 9000 лв. Дясната ръка на лидера – Цветанов, е доста след него с едва 6520 лв. за неизползвани 32 дни. Професор Божидар Димитров за сбогом е получил 8262 лв.

В коментарите справедливо се отбелязва, че 140 бона са нищо, в сравнение с милионите на хидроинженера Доган от Тройната коалици,   Станишев при оставката си вместо отпуска 50 бона. Сумите на ГЕРБ са законни, само че след скандалите с подслушване и злоупотреби, остава въпросът, какво са правили през работно време министрите. За обикновените българи има изискване да се планират отпуските, което явно за властта не важи недоволстват работещи българи.