След смъртта на Георги Илиев през 2005 година, Мая се отдаде на мъката си и не свали черната забрадка доста дълго време.

След това през леглото й минаха няколко мъже, но тя се  влюби в Николай Иванов - Шванца, както и той в нея. Заради красивия им любовен романс, дори тръгна слух, че скоро двамата ще се женят.

Около Нова година обаче, Мая преживява истински шок, когато адвокатите на Илиев й съобщават за второ завещание на висаджията, което не се различава от предишното, с изключение на една клауза, според която тя няма право да сключи брак с друг. Ако го направи, трябва да се сбогува с всичко, което е наследила.

Шокирана от новината, Мая веднага нарежда на Шванца да се махне от апартамента й в столицата и той се връща при родителите си във Варна.

[caption id="attachment_406955" align="alignleft" width="300"]Георги Илиев Георги Илиев на сватбата си с Мая Илиева[/caption]

Завещанието е написано година преди да убият Георги Илиев. Той чувствал фаталния си край и затова събрал всичките си адвокати и им издиктувал първото завещание. Не след дълго написал второ, в което изявил своето желание "да контролира" жена си от гроба.

Историята е типична като тази на италианските мафиоти, които постъпват по абсолютно същия начин с единствената разлика, че те забраняват на жените си брак в следващите десет години след смъртта си.

Мая може да продължи връзката си с Шванца, но трябва да се сбогува с мечтата да се омъжи за него. Като се има предвид какво богатство наследи от Георги Илиев, надали това ще е голям проблем за нея...