Финансовият министърът Асен Василев започва мащабно освежаване на почивната база на ведомството в китното рилско село Говедарци. За тази цел в края на юли е пуснал апетитна обществена поръчка за ремонт на стойност близо четвърт милион лева.

 

В цената са калкулирани всички разходи за строително-монтажни дейности, като доста детайлно са разписани исканията от страна на възложителя, включително за гладкост на замазките, нивелиране на настилките и лепене на тапетите. Срокът, в който ремонтът трябва да бъде изпълнен от фирмата, която ще спечели по тази обособена позиция на МФ, е 2 години.

 

Финансовото министерство отпусна пари за ремонт на държавна вила, който ще продължи 2 години

Финансовото министерство стопанисва учебно-квалификационна база „Гюлечица“ в полите на Рила, на 7 километра от с. Говедарци. Местността е изходен пункт за един от най-красивите планински маршрути в Рила до циркуса на Седемте рилски езера и др. Любителите на пешеходния и еко туризъм могат да опознаят красивите околности на местността. През зимата привържениците на снежните спортове пък биха могли да се възползват от отличните условия на ски пистите Говедарци, Мальовица и Боровец.

 

Новата част на построената в началото на 60-те години на ХХ век база, е завършена през 1987 г. 19 години по-късно е реновирана, като всички стаи са модернизирани, съвременно обзаведени, със самостоятелни санитарни възли, предлагащи всички удобства за приятен семеен отдих на планина. Комплексът е целогодишно отворен за посетители.

В почивната база се посрещат служители на МФ, както и външни посетители.

Стаите в станцията са 8, а апартаментите – З.

Източник: Уикенд