Прогоненият депутат от редиците на ГЕРБ и от Народното събрание Димитър Гамишев, бе заловен да шофира без книжка. 

Най-скандалното в случая е, че не стига, че е лишен от шофьорската книжка, а има и присъда за катастрофа с труп, издават запознати.

Бившият депутат блъснал мъж на излизане от с. Копривен, шофирайки автомобила си с 68 км./ч. при ограничение 50  км./ч.
След дълги съдебни разпри бившият депутат е осъден окончателно на две години, с 3-годишен изпитателен срок. Именно тогава му бива наложена и тригодишната забрана за шофиране.  

Въпреки съдебното решение, Гамишев продължил да шофира автомобила си. Той често може да бъде засечен в хотела си „Лещенски рай“, намиращ се край с. Лещен.
Типично като за депутат, хотелът е изграден с европари. 

Впрочем фамилията му е вдигнала три къщи с европейски пари – две в с. Лещен и една в Гайтаниново – все живописни места в Родопите. 
Туристическия си бизнес са развили с над 1 млн. лв. финансова помощ от Брюксел. Излишно е да споменаваме, че всички тези хотели се водят на името на роднини на Гамишев.

Тъй като е известна фигура в Гоце Делчев и Гърмен, дори и да знаят, че шофира без книжка, никой не смее да го спре.
Мълвата дори носи, че дълго време разигравал ченгетата, докато предаде книжката си.

Тези дни за негово нещастие обаче отиват на внезапна проверка магистрални полицаи и го спират. Така лъсва цялата истина. Гамишев предложил на полицаите добра финансова оферта, но те отказали. Случаят е докладван, но така и не става ясно как са се развили нещата.
Източник: Уикенд
 

Ексдепутатът Димитър Гамишев хвърчи с колата си без книжка