Джерами  Кларксън  бе подложен на унищожителна критика , след като написа статия за The Sun за омразата, която изпитва към Меган Маркъл.

Повече от 6 хиляди жалби са получени в регулаторния орган по повод неговата статия, пише BBC. Материала бе свален от уебсайта на изданието със следното съобщение: „След публикуването на туита на Джерами Кларксън , той ни замоли да премахнем колоната от миналата седмица.”

В спорната статия  журналистът бе написал , че мрази Маркъл от дъното на душата си: „Не мога да спя нощем , докато лежа в леглото си, стискам зъби и мечтая за деня, в който тя ще бъде принудена да дефилира  гола по улиците на британските градове , докато тълпите по край нея скандират „Срам” и я замерят с изпражнения. Кларксън визира известната сцена от „Игри на тронове”.

Джерами Кларксън: Мечтая Меган да я принудят  да ходи без дрехи по улиците! (Спорният водещ унизи жестоко херцогинята)

Водещият на "Top Gear" пише още, че омразата му към херцогинята е даже по-силна от тази към Роуз Уест, известната убийца на млади жени и момичета, прочула се през 70-те и 80-те, която заедно с мъжа си измъчваха и убиха куп жени, включително и дъщеря си.

Премиерът Никола Стърджан, който се споменава във въпросната статия като един от хората мразени от автора коментира материала така. Като го нарече ужасен и отвратителен.  Самият  журналист определи като мизогинист: „Мисля, че това което казва Кларксън е типично за голям женомразец. Чувствата ми към мъже от сорта на Джерами са жалки. Това, което написа той ни дава представа за самия него. Би било полезно малко да се отдръпне и да преосмисли собствения си живот”, каза премиерът.

В крайна сметка самия журналист съжали, че е е причинил толкова болка с текста си , призна, че не е разбран правилно и обеща, че бъде по-деликатен в бъдеще. Самите херцози на Съсекс не са коментирали скандала.