Здрава шуробаджанашка схема бил заформил бившият шеф на Национална компания “Железопътна инфраструктура” Красимир Папукчийски. Докато спряганият за автор на мръсни корупционни схеми за над 300 млн. лв. настоящ зам.-министър на транспорта в служебния кабинет бил начело на НКЖИ, той уредил жена си да отговаря за дезинфекцията на влаковете и гарите.

 

Дядовата ръкавичка. Измамникът Красимир Папукчийски назначил жена си да чисти жп-кенефите

Благоверната му д-р Надежда Георгиева Меразчиева притежава удостоверение N 2-33/03.04.2017 г. за извършвате на дезинфекции, дезинсекции и дератизации в системата на железниците съгласно документ 60-00-266/28.06.2018 г., издаден от НКЖИ. Това (по наша непрофесионално оценка) означава, че докато г-н Папукчийски бил е директор, той е възлагал на съпругата си извършване на дейности от висок обществен интерес, струващи стотици милиони левове народна пара̀.

 

Дядовата ръкавичка. Измамникът Красимир Папукчийски назначил жена си да чисти жп-кенефите - Снимка 2

Само една обществена поръчка за доставка на професионални почистващи препарати струва поне 3 млн. лв. на годишна база, посочиха експерти. Ако се наеме външен подизпълнител, който да поставя химически тоалетни във влаковете, цената скачала на над 12 млн. лв.

 

Дядовата ръкавичка. Измамникът Красимир Папукчийски назначил жена си да чисти жп-кенефите - Снимка 3

Дали съпругата му е най-подходящият експерт, който да контролира чистотата на влаковите и гарови кенефи можем само да гадаем. Но със сигурност оправната докторка прекрасно знае как да си направи сметката, че част от парите за белина да отидат в нечии дълбоки джобове. Поне така предполагаме.

 

В същото време Папукчийски и жена му усилено купуват ниви и сгради в община Родопи, сочи справка в Имотния регистър. Част от имотите са придобити на тънки цени директно от кметството. Привилегия, недостъпна за редови гражданин.

 

Дядовата ръкавичка. Измамникът Красимир Папукчийски назначил жена си да чисти жп-кенефите - Снимка 4

Обичливите родители са помислили и за дъщеря си Кристина Красимирова Христова. Управляваната от нея фирма “Рейл Комерс -1” ЕООД прави 50 % от малките ремонти до 50 000 в НКЖИ.

 

Докато съпругата  и дъщеря му се трудят “с пот на чело”, разпищоленият властник намерил начин да подслади живота си на работното място. Клюкари в системата на БДЖ редят, че Папукчийски бил паднал в плен на фатална дама, работеща в счетоводството на НКЖИ.

 

Дядовата ръкавичка. Измамникът Красимир Папукчийски назначил жена си да чисти жп-кенефите - Снимка 5

Както можем да се досетим, момата била малко по-голяма от родната му дъщеря и в негово лице намерила лесен начин да гради кариера с държавна заплата. Ако вярваме на сплетните, двамата се усамотявали в нарочно наета и плащана от Папукчийски квартира на метри от служебния адрес на НКЖИ, без да му пука, че мърсува в работно време и кръшкането му става достояние на половината транспортно министерство.

Източник: crimesbg.com