Грози я и сериозна глоба от НАП

Дават звездата на българската естрадна музика Лили Иванова на прокурор заради измама.

Жилище, което е дадено на звездата по времето, в което кмет на София бе Стефан Софиянски, лъсна в аферата „Софийски имоти”. Въпросното жилище, което е с площ 107 квадрата, е дадено на Лили Иванова за „жълти стотинки”. Сделката е обект на разследване от страна на прокуратурата, отбелязва на страниците си таблоидът в. „Всеки ден”.

Естрадната икона е получила имота в края на 2001 година срещу символична сума, но с условието, че ще направи школа за обучение на млади таланти.

[caption id="attachment_407131" align="alignright" width="300"]Лили Иванова може да отнесе и солена глоба от НАП Лили Иванова може да отнесе и солена глоба от НАП[/caption]

Лили Иванова обаче така и не изпълнила условието, а вместо това си направила офис, а по-късно продала апартамента като нарушила договора, сключен с общината. Подсъдим по делото е Тошко Добрев, който е шеф на „Софийски имоти”.

Пред таблоида той заявява, че доколкото разбрал, Лили Иванова щяла да ходи при министър-председателя Пламен Орешарски през тази или следващата седмица, за да се жалва от данъчните. Добрев определя плановете на Лили като меко казано „нахални”.

Красимир Стефанов, който понастоящем е депутат, а преди това бе шеф на НАП заяви, че в останалите европейски държави, ако хванат личности от нейния ранг, че укриват данъци, мястото им е зад решетките. Съвсем скоро е възможно данъчните да съставят акт в размер на 500 хиляди лева на Лили Иванова заради укритите доходи, отбелязва на страниците си вестник „24 часа”, позовавайки се на отлично информирани източници от НАП. Други медии пък отбелязват, че глобата, която ще бъде наложена на звездата, по-скоро клони към милион.

Всъщност никак не е трудно, човек да се досети, че Лили Иванова укрива доходи, тъй като до неотдавна тя се жалваше, че пенсията й е много близка до минималната за страната. Специалисти посочват, че за да не се получи добър сбор в НОИ, причината може да е само една – или дадената личност не се е осигурявала или пък го е правила на минимална ставка. Всичко това послужи за аргумент да бъде отхвърлено предложението Лили Иванова да получи пенсия за заслуги с максимален размер, а определената за нея сума, отиде при народната певица Валя Балканска, пише Новини.бг.