Директорката отклонявала средства с фалшиви кочани

Миналата седмица медиите в страната гръмнаха с новината за отровното мляко, което бе сервирано на децата от асеновградската забавачка „Слънце”.

Оказва се, че някои хора са готови на всичко, само и само за да спечелят някой лев, без да ги интересува дали от това може да пострада някой. В хода на проверката бе установено, че директорката на детската градина върти финансови игрички. Вестник „Стандарт” отбелязва на страниците си, че финансовата злоупотреба е била засечена едва след като гръмна случая с млякото с отрова за мишки, което бе сервирано на 127-те деца от забавачката.

[caption id="attachment_380122" align="alignleft" width="300"]Отровното мляко бе сервирано на 127 деца Отровното мляко бе сервирано на 127 деца[/caption]

По време на проверката станало ясно, че 20 хиляди лева от месечните такси на хлапетата се отклоняват по неведоми пътища чрез фалшиви кочани. Данните сочат, че парите са били събрани от родителите на хлапетата, но така и не са били отчетени в Община Асеновград. Директорката на отдел „Хуманитарни дейности” към Община Асеновград споделя, че това не е първият подобен случай с детска градина „Слънце”. Тя уточнява, че преди известно време отново е имало отклонение на сума в размер на 13 хиляди лева и допълва, че това са парите от таксите за забавачката на децата за близо четири месеца.

Христо Велинов, който е собственик на мандрата „Домлян”, снабдяваща забавачката с мляко бе категоричен, че няма да позволи да го превърнат в изкупителна жертва. Той е категоричен, че въпросното вещество, за което по-късно стана ясно, че е миша отрова в никакъв случай не е дошло от мандрата. Велинов заяви, че възнамерява да съди както детската градина, така и местната власт, пише Блиц. Припомняме, че проверката, която бе извършена от Областната дирекция по безопасност на храните установи, че е имало нарушения и в производството на млякото. От там обаче подчертаха, че мишата отрова, която бе открита в тенджерата, не е тръгнала от мандрата.