Една дама вече го отнесе за плагиатство, всъщност двама вече го отнесоха- бившата служебна министърка  Даниела Везиева и адвокатът Петър Илиев. Тя вече не е министър, махнаха я и от бордове, и от научни съвети. Той пък излетя от  Софийския университет , не стана депутат, а за броя на клиентелата не ми се мисли.

Въобще плагиатството е лоша работа, навсякъде се наказва. В смисъл като не можеш да измислиш нещо ново и ти се преписва, си признай. Кажи си честно-ей това тук ми харесва и си го взимам. Но кажи откъде си го взел. Достойно някак си да е.

Чета аз вчера едно писмо на Гешев до депутатите. Вика главният прокурор- престъпността расте, близо до границата има война, има икономическата и социална криза и  българските институции  следва да действат  единно и отговорно. Реални действия са възможни единствено при  обединение на усилията на цялата държава, загърбвайки лични или конюнктурни интереси в името на хората. Нужни са бързи и незабавни мерки.

Чакам аз някой да коментира. Да реагира. Да опонира. Да поплюе. Но няма нищо. Нито дума. Защо така, бе хора?! Защо му мълчите, бе?! Има нещо тук...
Е, днес разбрах какво има. Когато ги слушах държавните първенци да откриват поредното народно събрание. Ми те не коментират прокурора, защото направо си взимат от неговите думи. Копи – пейст е работата.

Президентът: Хората очакват решения в борбата с бедността, с високите цени и ниските доходи, а социалната криза неизбежно влече и ръст на престъпността и именно тук мерките трябва да бъдат решителни и незабавни.

Кирил Петков: Време е за обединение в името на българските граждани, но на базата на принципни решения, а не на задкулисни договорки и частни интереси. 

Корнелия Нинова: Институциите трябва да дадем отговор можем ли да се справим с кризите,  и да работим във взаимодействие, а не във война помежду си. Корни даже и книжки на шофьори за провинение започна да взима от трибуната..

И сега какво?! Тези горните не са нито в бордове, нито в научни съвети, нито някъде, за да ги махнеш за плагиатство. Явно така ще я караме. Гешев ще пише, те ще повтарят. Жив класик ще го направят. Егати

Иван Роев