Лидерът на Евророма Цветелин Кънчев се изказа много остро пред ТВ7 срещу бившия президент на републиката Георги Първанов

Според един от най-скандалните ни политици в последно време, който премина бързо пътя от депутатската банка до затвора и обратно, Георги Първанов е човекът, който открадна на ромите празника им Банго Васил вчера. Къде на шега, къде наистина, но обявяването на втора лява листа за евроизборите съвпадна с празника на ромите. Така медиите вместо традиционно да говорят за ромите и техните проблеми на тяхната Нова Година, обърнаха глава към Първанов и компания. Цветелин Кънчев стигна по-далеч и нарече Георги Първанов лъжец.

[caption id="attachment_263069" align="alignright" width="300"]Цветелин Кънчев Цветелин Кънчев[/caption]

След като изслуша ритмите на „Джелем, Джелем”, г-н Кънчев подхвана българския посланик в Париж, който според него не си върши никак работата и остава много наши сънародници от ромски произход с накърнени европейски права. Цветелин Кънчев определи семейството на станалата печално известна като русия ангел Мария като „милет”. Също така според него не бива детето да се връща при родителите си, тъй като те не могат да се грижат за нея. Най-яростен обаче Кънчев бе срещу президента  Георги Първанов. Дали всичко това не е по политическо-партньорска линия, предстои да разберем. А дотогава ритъмът е ясен „Джелем, Джелем” в изпълнение на оркестър съставен от представители на етноса „милет”. Пък после по някой лев в джоба и организационно под строй пред урните да решат за пореден път съдбата на мнозинството. Както се казва получава се ефектът на малцинството.