Циркът в Бъкингам продължава. Принц Хари и съпругата му Меган не само, че не желаят да се лишат от кралските си титли, но и твърдо отказват сами да предложат тяхното предаване. В интервю за Том Брейди Хари заяви, че "това няма да промени нищо", така че не вижда смисъл той или съпругата му да се отказват от кралските си привилегии.

 

Докато се оплаква, че е получил лошо място за паркиране пред двореца Кенсингтън, как Кейт и брат му не приели Меган достатъчно топло в семейството, как близките му уж се притеснявали, че детето им може да е с тъмен цвят на кожата, Хари трябваше да отговори на още един щекотлив въпрос - би ли се отказал при това положение от титлите си, за да се дистанцира окончателно от кралското семейство? И отговорът беше твърдо "Не".

 

Последните месеци Меган и Хари са подложени на яростни критики от британците, които настояват двойката да загуби привилигирования си статут. И непрекъснато апелират двамата да бъдат лишени от титли. Както изглежда това няма да се случи, а крал Чарлз се опитва да залепи, поне  публично, останките от своето семейство. И в него искат или не, Меган и Хари също са включени.

 

В момента парламентът се опитва да намери начин да лиши Меган и Хари от титлите им. "Те им бяха дадени, за да служат на страната, а не да я излагат", коментират британците. В същото време херцогът и съпругата му са изправени и пред друга, крайно неудобна ситуация - да се оправдават за интервюто с Опра. Хари дори заяви, че семейството му никога не е било расистко и той никога не ги е наричал такива. Епитет, който принуди принц Уилям и дори покойната кралица Елизабет да се оправдават, че не са целели никога да наранят принца и не са расисти.