За случаи, при това не един, на развалена храна, предлагаща се в голяма търговска верига, алармира читателка от Пловдив. Става дума за хранителната верига "Т-Маркет", намираща се на булевард "Васил Априлов" под тепетата - буквално в центъра на града.

От магазина, преди броени дни, жената си купува пет свински котлета, за които заплаща 10 лева. Прибира се в дома си и ги разопакова, за да ги сготви, но вонята, която се разнася от тях, е нетърпима. Очевидно месото е развалено и негодно за консумация, освен ако не сте решили да се тровите.

"Това не ми е първият случай и то в същия магазин. Наскоро си купих прясно мляко оттам, което беше вкиснато. Не съм от хората, които блъскат стоки в количката си, без да четат срока на годност на етикета, но на тези стоки той си беше в ред", разказва пред местна медия дамата.

Тя добавя, че не й е за въпросните десет лева, но въпросът е принципен и реално застрашава здравето на клиентите. Пловдивчанката, разбира се, се върнала с котлетите в магазина и поискала да говори с управителя.

"Радвам се, че отношението, което получих, беше добро. Хората ми върнаха парите, но и направиха проверка на случая като се оказа, че месото наистина е развалено и е тръгнало да се разваля от костта", обяснява потърпевшата.

А регионалният мениджър е дал разпореждане да бъде свалена от щандовете цялата партида, обясни пиарът на "Т-Маркет" - Силвия Георгиева.