Наглостта на кметовете на Демократична България е пословична, но откровените манипулации на кмета на „Лозенец“ Константин  Павлов-Комитата по темата с недостига на места в детски градини изуми жителите на баровския квартал. Местните нееднократно протестираха срещу „защитника на джендърите“, под чието управление проблемите на района ескалираха. Оказва се, че недоволството им срещу разпищоления градоначалник е основателно.

 

В редакцията ни постъпи информация, че  Павлов е „разрешил“ проблема с недостига на места в детски градини по скандален начин. На 1 юни тази година, медиите на  жълтопаветниците отразиха пищното откриване на 1 (една) нова градинска група за 27 деца в 192 ДГ „Лозичка“.

 

Впечатляващата стойност на обекта в „Лозенец“ е почти 1,8 милиона лева с ДДС,  а   застроената площ е едва 288,69 кв. м. Проста сметка показва, че това прави 6235 лв. на кв. м. за метална конструкция и обзавеждане.

 

“Грандиозният“ проект е представен като нова градина с „впечатляващ дизайн“, „дневна светлина“ и „забавни мебели“.

В същото време, в прессъобщение на “Демократична България” се твърди, че става въпрос едва ли не за цяла нова детска градина за 6 групи.

 

Чиста далавера! Кметът на “Лозенец” и защитник на джендърите Константин Павлов-Комитата построил “златен” етаж от детска градина за 1,8 млн. лв.

 

Истината е доста по-различна. В документите на обекта е изрично посочено, че надстройката е на един етаж за ЕДНА детска група. 

Освен със „златното“ си   помещение за 27 деца, Комитата се прочу и с бавните темпове, с които работи администрацията му.  Въпреки осигуреното финансиране от кмета Фандъкова, децата чакаха повече от 1 година да влязат в заветната надстройка. И докато кметовете на Де Бъ и техния нов вожд Терзиев се надпреварват да обещават нови детски градини на столичани, жителите на „Лозенец“  вече не вярват на лъжите на новите „спасители“.

Източник: crimesbg.com