Вероятно в представите на повечето от вас насилниците изглеждат като планина от мускули и татуировки, съчетани с нагла физиономия. Оказва се обаче, че в нередки случаи насилници са самите органи на реда. Какво се случва, когато насилникът в дома ви е ченге на висока позиция, а колегите му са солидарни с него, ще ви разкажем в следващите редове.

 

Такъв домашен терорист се оказва Пенко Бяливанов. Отлично запознати разкриват, че той е шеф на районните инспектори в Първо РПУ в Добрич. През последните 5-6 години живее с К. К. макар двамата да нямат официален брак, живеят на семейни начала и имат едно детенце.

 

В началото на годината разривът в отношенията им достига връхната си точка и двамата се разделят. Жената се премества да живее във варненския квартал „Аксаково”, след като повече не може да търпи побоите на мъжа си. И тогава след физическия, започва и психическият тормоз.

 

Фантазията на полицая Бяливанов, който по силата на професията се явява пазител на закона, стига дотам, че пуска обява за продажба на апартамента в социалната мрежа. И тук е мястото да отбележим, че НЕ продава собственото си жилище, а това на бившата си тъща. Тя обаче случайно разбира от познати, че продава имота си в Добрич. Въпреки оплакването й досега не е известно шефовете на Бяливанов да са му потърсили отговорност, че злоупотребява и разгласява лични данни, макар да са наясно с „обявата“.

Само че в частни разговори, те с усмивка казвали, че майката и дъщерята са „луди“ и няма какво да се занимават с тях и „измислените им проблеми“.

 

Самата К.К. става пряк обект на агресията на Бяливанов. Той започва да се навърта из квартала във Варна, където тя живее. Пред съседите се представя за полицейски началник от Добрич. Неотдавна издебва К.К. като паркира и с колата си се опитва да й попречи да отвори вратата и да слезе. Следват разправии и закани.

 

Ченге на висока позиция в Добрич тормози жена си

Стресирана от тормоза, К.К. подова жалби в прокуратурата и последвали проверки. В РПУ-то, в което работи като началник Пенко Бяливанов, също уж била започнала проверка. Комисията се оглавява от шефа на Първо РПУ Добромир Пеев. Досега няма резултат, освен неофициалните коментари, че „жената е луда“. Явно никой от колегите на ченгето не иска да му разваля „рахата“, да му направи дори забележка да спре да се занимава и да тормози жената, която го е напуснала.

 

Любопитно е, че въпреки проверката, когато Бяливанов подал документи, с които иска да се поднови разрешителното му за оръжие, никой не намерил основание да му откаже. Запознати издават, че процедурата протекла гладко за разлика от аналогичен случай преди време. Тогава полицай, срещу когото имало жалба за домашно насилие, се разделил и с личното си оръжие.

 

„Бяливанов явно е много специален служител, понеже това не е първият случай, пред който ръководството на РПУ-то си затваря очите пред негови прегрешения“, разказват запознати. Преди време се оказало, че се краде ток във вилата, в която той живеел, в местността Фиш фиш, ул. „Четвърта“ край Балчик. И тогава пак започнала проверка. Тя обаче установила, че вилата всъщност е собственост на бащата на полицая и уж така и не станало ясно кой я е обитавал и е крал ток. В крайна сметка историята била потулена, без да се стига до наказания.

 

А когато неотдавна в РПУ-то се занимавали със сигнал срещу служител, който бил домашен насилник, началникът Добромир Пеев възложил на Бяливанов да ръководи проверката. В резултат полицаят, който тормозил семейството си, бил преместен в друго градче в девета глуха.

Източник: Уикенд