Охранителният бос Владимир Цолов се оказа невероятен късметлия, като успя да прибере близо 450 хил. лв. печалба от игра на рулетка. Цялата сума Цолов успял да грабне само в рамките на три дни по време на жива игра на ролетка в голямо казино в столицата.

Първият ден баровецът прибрал близо 250 хил. лв. печалба, а в следващите няколко дни 70, 80 и 50 хил. лв.

Явно Цолов не си поплюва в играта на комар, защото са малцина онези, които поемат подобни рискове и играят с такива суми. Излиза, че предприемачът Владимир Цолов е един от най-сериозните хазартни играчи у нас, като не се притеснява да рискува подобни суми в името на бързата печалба.

Нека припомним, че Владимир Цолов е бивш офицер от МВР, който дори е носител на наградата „Полицай на годината“. Той е роден през 1970 година, а през 1992 година създава компанията „Стронг-ЕС“, която работи в сферата на сигурността и охраната. Самият той разказва в интервю пред „24 часа“, че с времето компанията му разширява сферата на своята дейност и създава множесто дъщерни компании в различни сектори на бизнеса. „Стронг-ЕС“ става собственик на няколко имотни фирми, които и до днес предлагат строителни и управленски услуги в сферата на недвижимите имоти.

Нека припомним още, че името на охранителна фирма “Стронг - ЕС” беше забъркано и в голям скандал през 2013 година. Тогава стана ясно, че тя е работила със СДВР като подизпълнител, а собствениците й са минавали за хора, близки до бившия премиер Бойко Борисов и неговия вътрешен министър Цветан Цветанов, разкрива навремето БГНЕС, като се позовава на свои източници от МВР.

Фирмата е стояла на изхода и входа на МВР, като по този начин е източвала вътрешното ведомство. Тя е сключвала договори с гражданите и е използвала целия ресурс на полицията, като е плащала мизерни суми за патрулите.

В онези години пък самият Цолов е бил служител в отдел "Наркотици" на НСБОП, където е работил заедно със Станимир Флоров.
За Цолов има данни, че е бил свързан със Самоковеца и Георги Илиев, съобщават още тогава добре информирани източници от вътрешното ведомство, цитирани от различни медии.

Началник на Цолов в онези години е бил Сергей Дамянов, много близък до Бойко Борисов и Цветан Цветанов. В периода преди идването на ГЕРБ на власт Дамянов е бил изпратен като офицер за връзка в Македония. След като партията на Борисов идва на власт през лятото на 2009 г., Дамянов става шеф на Инспектората на МВР.

Източник: mediamall.info