Изпрати брат си в последния му земен път

Шведският нападател на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович е съсипан след трагедията, която сполетя семейството му.

Златан и семейството му, изпратиха в последния земен път брат му Сапко. 41-годишният Сапко Ибрахимович издъхна през миналата седмица след мъчително и продължително боледуване. Погребението бе организирано в град Малмьо, Швеция. В последния му дом, Сапко бе спуснат лично от брат си Златан и баща му.

Датата и часът на погребалната церемония бяха запазени в тайна, след като повече от половината град изрази желание да присъства.

[caption id="attachment_405556" align="aligncenter" width="228"]Златан Ибрахимович погреба брат си Сапко Златан Ибрахимович погреба брат си Сапко[/caption]

В крайна сметка на погребението на Сапко Ибрахимович са присъствали само роднини и много близки семейни приятели, преобладаваща част, от които от босненски произход. Запознати подчертават, че бащата на Ибрахимович е от боснески произход, а майката е хърватка. Той има още три сестри и един брат.

Златан Ибрахимович е съсипанНа погребението на брат си Златан Ибрахимович бе придружен от семейството си (съпругата и децата). Евроспорт съобщава, че именно смъртта на Сапко Ибрахимович е била причината за заминаването на нападателя на Пари Сен Жермен да замине по спешност за Швеция. Ръководството на футболния клуб все още не е наясно кога Златко ще се върне отново на линия и ще се заеме с ежедневните тренировки. От известно време насам футболистът страда от контузия на бедрото и това стана причина за разпространената информация, че се готви да замине за Швеция.

Според първоначално разпространената информация, Златан Ибрахимович ще се подложи на лечение и възстановяване на бедрения мускул. 32-годишният нападател получи травмата си по време на четвъртфиналния двубой от Шампионската лига срещу Челси, който завърши с 3:1 за Пари Сен Жермен. Двубоят се проведе на „Парк де Пренс”. Прогнозите сочат, че шведският национал ще отсъства от терена близо месец, след което отново ще се завърне за края на сезона във френската Лига 1.

Преди броени минути, позовавайки се на информация на местните медии, световните информационни агенции разпространиха вестта, че футболист от младежкия национален отбор на Сирия е издъхнал в резултат на минометен обстрел в сирийския град Хомс. Тарек Граир е бил убит в дома си, където се взривил снаряда, изстрелян от минохвъргачка, пише Блиц.