В началото на февруари зимата ще се развихри съвсем

Зимата се завръща с пълна сила от следващата седмица. След като в последните няколко дена в страната бяха измерени температурни рекорди, до няколко дена се очаква това да се промени драстично. Метеоролози предричат шоково застудяване от 27 януари.

[caption id="attachment_263519" align="alignleft" width="300"]Зимата ще се завърне с пълна сила Зимата ще се завърне с пълна сила[/caption]

Температурите ще паднат с над 30 градуса и след като в последните дни на места бяха измерени невероятните положителни 20-25 градуса, другата седмица те ще се стопят и ще паднат под нулата, достигайки до нормалните за сезона минус пет до минус десет.

Падането на температурите съвсем естествено ще доведе и до сериозни снеговалежи. Студената вълна ще продължи до средата на февруари, когато отново ще ни зарадват пролетни температури, достигащи на места до плюс 15 градуса. В края на февруари отново ще скове студ и сняг като снежната покривка ще достигне до половин метър в градовете и до два в планинските райони, предават от ПИК. Студът ще продължи и през целия март месец, чак до началото на април.