Ледената стихия е нанесла сериозни поражения, достигала до 11 см в диаметър

Жестока буря с градушка взе жертва в Испания, уби малко момиченце на година и половина. Стихията се извила в испанския град Ла Бисбал д'Емпорда, Местните власти са потвърдили трагичната информация.

https://youtu.be/6rL9Sp5fKIg

Кметът Вал информира, че бебето е било заедно с родителите си, когато изведнъж е било ударено от ледена топка. То веднага е настанено в болница, където установили сериозни наранявания и за съжаление по-късно детенцето е починало

От стихията има ранени над 20 човека, които са потърсили помощ в медицинските пунктове. Нанесените материални щети са огромни, все още се изчислява тяхната стойност. Повредени са стотици коли, счупени са прозорци на сгради, повредени са покриви и други, въпреки, че валежът продължил само около 10 минути.

Появиха се видеоклипове от апокалиптична буря. На тях се виждат огромни ледени късове, достигащи 11 см в диаметър. Те са толкова големи и тежки, че представляват заплаха и за възрастен човек, като могат да го ранят и дори да причинят смърт.

Метеоролозите предупреждават за сериозна опасност от нови бури в източната част на Испания – на брега и в морето. Според тях са възможни нови сериозни бури след големите летни жеги до момента.

Източник: dir.bg

Жестоко: Огромна градушка уби бебе и рани десетки