Изглежда дават всичко от себе си да го превърнат в традиция

Така както е тръгнало, депутатите са напът да превърнат боя в неизменна част случващото се в парламента – нещо като да си кажат „Добро утро“ сутрин.

Напрежението се усещаше още при самия старт на днешното заседание на Народното събрание.

За никого не е тайна, че в днешния дневен ред е заложено изслушването на министрите Драгомир Заков и Бойко Рашков.

И тук идва екшън моментът – пленарният ден започна със скандал, който по стара българска (парламентарна) традиция прерасна във физическа саморазправа.

Стартът на днешните дрязги бе даден с изказването на Явор Божанков. Той подчерта, че ДПС и „Възраждане“ гласуват заедно, а лидерът Костадин Костадинов е новият Волен Сидеров, който ще се сближи с ГЕРБ.

Минавайки покрай представителите на ДПС, Божанков започна да се прави на интересен и това доведе напрежението до червена точка.

Напрежение възникна и между народните представители от редиците на ДПС и ПП, които му се притекоха на помощ.

Настимир Ананиев от ПП настъпи Хамид Хамид от ДПС, а той пък му отвърна подобаващо.

Същевременно Росен Костурков тръгна към трибуната, за да се изкаже, а ВРИД председател на парламента Мирослав Николов даде 20-минутна почивка, стреснат от разигралия се екшън. Целта на почивката беше да се намали напрежението в залата.

Ананиев направи коментар пред медиите, посочвайки, че Хамид е опитен парламентарист и не е трябвало да се стига до физическа разпра. Той бе категоричен, че с нищо не го е провокирал.

Източник: blitz.bg