Служба КОС към МВР отне законния пистолет на Любена Павлова - екс съпругата на скандалния следовател Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, преди около три месеца.

 

Наскоро името на Любена се появи отново в медиите, след като в социалните мрежи бяха публикувани снимки, на които униформени полицаи товарят мебели в багажника на джипа й в подземния паркинг на ИКЕА.

 

Жената на Пепи Еврото решавала проблемите с оръжие

Фотосите предизвикаха огромен интерес във Фейсбук се наложи МВР да излезе с официална позиция по случая, която по-късно беше изтрита от уебсайта на министерството. В позицията си МВР обясни, че бившата съпруга на Пепи Еврото е "лице, под денонощно охрана" и че полицаите, отговорни за защитата й, помогнали да натовари покупките, тъй като подземният гараж на търговския център е определен като "високорисково" място.

 

Преди месец Любена Павлова се намеси във войната между Сарафов и Гешев с интервю пред „Антикорупционния Фонд“, в което обяви, че бившият й мъж Пепи Еврото е плащал ежемесечни заплати на висши магистрати и членове на Висшия съдебен съвет и че Борислав Сарафов е бил чест гост в ресторант „Осемте джуджета“. Павлова разказа, че след като се е развела с Пепи Еврото преди година и половина, той й отнел детето и оттогава тя не го е виждала. Петров избяга от България неотдавна, заедно с 6-годишното дете, което има от брака си с Любена.

 

Бившата половинка на Еврото е бременна в 4-ти месец от друг мъж, чиято самоличност засега тя не е обявила официално. Запознати твърдят, че Любена Павлова е охранявана денонощно от полицаи от месец април насам, тъй като се е почувствала застрашена за живота си след заплахи, дошли от доскорошния й съпруг Петьо Петров. Твърди се, че именно Еврото е издействал отнемането на огнестрелното оръжие на Любена.

 

Покрай аферата Осемте Джуджета“, избухнала преди 3 години, стана известно, че Любена

Павлова често е размахвала пистолет, който е носила закачен на кръста си.

Според Илия Златанов, собственик на асансьорния завод „Изамет“, Любена Павлова имала поведение на мутра и лично му демонстрирала как добре борави с огнестрелното оръжие, зареждайки патрони в цевта преди него в опит да го принуди да прехвърли собствеността на асансьорния завод на посочено от Пепи Еврото лице.

 

Според близки до Любена Павлова, тя буквално всяка нощ получавала анонимни заплахи от непознати телефонни номера. Заради опасения, че може да й се случи нещо непоправимо, от МВР поели охраната на Любена още през пролетта. Тя е охранявана от четирима полицаи, които се въртят на смени.

Източник: Уикенд, crimesbg.com