Жената на Васил Божков, Елена Динева, няма да присъства на заседанието на съда днес, на което трябва да бъде взето решение за олигарха – дали да остане зад решетките или да бъде освободен. Това стана ясно от информация от надеждни източници. Посещенията й в ареста не са били от първите и най-редовните. Олигархът често е посещаван единствено от неговите адвокати, като при всяко посещение килията му бива претърсвана.

Елена Динева вече е с лична охрана по изричното настояване на Васил Божков. Тя заедно с него също е обвинена в участие в организирана престъпна група, занимаваща се с рекети, подкупи, пране на нелегални финансови средства и престъпления по данъчното законодателство. Съдебният процес включва и други обвинени – Георги Попов, както и двама бивши председатели на Комисията по хазарта - Александър Георгиев и Огнемир Митев.

Жената на Божков не отиде да го види в ареста с охрана?

През 2020 година жената до Васил Божков изкара 8 месеца в следствения арест, след като отказа да заплати рекордна гаранция от 1 милион лева. След освобождението й бе отменена и забраната да напуска страната. От този момент тя пътува из чужбина за бизнес и лични ангажименти без проблеми с властите.

Жената на Божков не отиде да го види в ареста с охрана? - Снимка 2

На 30 август беше взето решение от прокуратурата за осигуряване на лична защита за Васил Божков и неговото семейство. Охраната не присъства килията му, а съпровожда олигарха по време на излизанията извън затвора.

Семейството на Божков от дълги години разполага със свои лични телохранители, които продължават да ги пазят. Олигархът поиска и държавни гардове, когато той е изразил готовност да свидетелства по дело за давани подкупи в огромни размери.

Източник: lupa.bg