Зетят на вече покойната Нора Ананиева, Румен Георгиев е бил арестуван в зрелищна акция на отряд "Кобра", съобщават наши източници от МВР. Задържането става на пъпа на столичната "Витошка" по обвинение в опит за убийство, побой, незаконно задържане и цяла камара членове на НПК. 

Качулките обграждат офиса на финансовата му къща за бързи кредити "Логос ТМ" и извеждат двамата братя с белезници пред погледа на смаяните минувачи.
Причина за нахлуването на отряд "Кобра" на бул. "Витоша" 94 е, че Румен Георгиев нанася чудовищен побой на лицето Р.А.Е., който е негов длъжник, посред бял в ден. Жертвата е била привикана в офиса на лихваря, и там заедно с няколко дебеловрати мутри от бригадата на Георгиев бива буквално премазан. Р. А. Е. успява да се отскубне и избяга като сигнализира в полицията за зверското си малтретиране. 

Месеци наред братята Румен и Андрей Георгиеви, с прийоми заимствани от 90-те години на миналия век, чрез заплахи за отвличане и убийство са принуждавали длъжника да им прехвърли изцяло печелившия си бизнес. Срещу тях има постъпили множество други сигнали за незаконно раздаване на бързи кредити, лихварство, измами, изнудване и т.н.

Въпреки тежките обвинения, по настоящем Георгиев е освободен, упражнява безпрепятствено лихварската си дейност, а разследването срещу него и брат му буксува, издават от столичната ул. "6-ти септември". Според източниците ни най-вероятната причина за това са дебелите му връзки по върховете на властта, наследени от номенклатурните времена, когато баща му и бившата му тъща колят и бесят в държавата.

Румен Георгиев става печално известен с демонстративното си прогонване от водеща застрахователна компания заради крупни финансови злоупотреби, присвоявания и откровени кражби в особено големи размери. Злите езици допълват, че само номенклатурното му потекло и тлъсти банкови сметки го спасяват от наказателно преследване по онова време. За сметка на това репутацията му е тежко накърнена, а вратите на банки и застрахователни дружества навеки са затворени за него. 

Според отлично осведомени източници на в. "Галерия", той извършва измамите с помощта на цяла армия метреси и държанки, които вършат мръсната работа. Една от любовниците му е млада и никому неизвестна застрахователка от същата компания. Той й прави отделна агенция за застраховки, под егидата на дружеството-майка, което все още управлява. Така двамата започнали да крадат клиенти и да източват компанията.
Далаверата на финансиста е тънко изработена, допълват източниците на вестника. Сестрата на метресата на Румен Георгиев също била брокер в застрахователната компания. Тя енергично започнала да прехвърля корпоративни клиенти към новата агенция и буквално ги заплашвала, че ще им създаде спънки в бъдеще. 

В същото време Румен Георгиев е обвързан с няколко автосервиза, които е до днес му се отчитат с щедри комисионни. През лятото на 2011 г. той, заедно с негов родственик са били засечени да отклоняват средства от застрахователното дружество. Последвали санкции и позорно уволнение, но явно те не са уплашили зетя на Нора Ананиева, който с откраднатите пари стартира лихварски бизнес и отваря финансовата къща "Логос ТМ".
Сред по-известните му клиенти е футболната звезда Благой Георгиев, познат като Благо Джизъса. Покрай множеството си разводи ритнитопковецът закъсва за пари и залага луксозната си вила в Бояна. Въпреки, че си плаща вноските сравнително изрядно, мутрите на  Румен Георгиев го принуждават да им я прехвърли и буквално изхвърлят Джизъса на улицата, припомнят паметливите му съотборници.

Освен длъжници, Румен Георгиев имал навика да пребива и жените, които го обслужват сексуално, редят столични клюкари. Една от нежните му жертви се казвала Надя, но била по-известна в светските среди като Нанси. Влюбеният финансист специално за нея свил тайно любовно гнездо в луксозния комплекс “Макси” край Симеоново. Романтиката обаче свършила неочаквано – Нанси отрязала благодетеля си, защото той отказвал да официализира връзката им.

След като била принудена да напусне скъпарския дом тя била пребита и обезобразена до неузнаваемост от "неизвестни нападатели", за което подала оплакване в полицията. В сигнала подробно е описано как е била душена, тялото й - рязано с нож и ритана в корема и слабините. Георгиев имал опасения, че може да е бременна и настоявал мутрите да предизвикат аборт чрез чудовищния побой.

Милионерът-лихвар не страдал дълго и завъртял нова афера – този път не само с любовен, а и с бизнес привкус. 

Първата съпруга на Румен Георгиев е дъщерята на червената активистка Нора Ананиева. Вторият брак му брак пък е с Мис България 2000 Маги Вълчанова, която скоропостижно избягала от бруталния насилник.
 

Зетят на Нора Ананиева, Румен Георгиев, пребива длъжник в центъра на София. Отряд "Кобра" го арестува

Зетят на Нора Ананиева, Румен Георгиев, пребива длъжник в центъра на София. Отряд "Кобра" го арестува - Снимка 2