Създава се организация за онези, които са в добро състояние да бъдат транспортирани до сръбската граница

Здравният министър Асен Меджидиев съобщи извънредни новини за пострадалите при вчерашната тежка автобусна катастрофа на АМ Тракия.

Той обяви, че две от пострадалите деца ще бъдат транспортирани в Пирогов, в отделението по „Детска неврохирургия“. Към момента те се намират в старозагорската болница.

Това стана ясно от думите на здравния министър Асен Меджидиев пред журналисти по горещата тема с тежката катастрофа със сръбски автобус на АМ Тракия, която се случи вчера.

Министърът уточни, че към момента настанени в болница са общо 14 души, от които 12 деца и двама възрастни.

Като цяло децата са в стабилно състояние, изключение правят само две от тях, уточни министърът. Предвид факта, че състоянието на едното от тях е било доста тежко им е създало сериозни притеснения. За момента то е стабилизирано, контактно, хемодинамично, адекватно и в състояние, отбеляза Меджидиев.

Другото от децата в по-тежко състояние е с травма на горен крайник и е с травматичен шок, а от сутринта и с фебрилитет.

И двете деца, чието състояние е по-тежко ще бъдат транспортирани със специален екип в Пирогов. Вече е направена уговорка с тамошните неврохирурзи.

Към момента състоянието на двамата възрастни, които също са пострадали при катастрофата, е добро. Единият от тях е с ампутиран крайник, но състоянието му е добро.

Създава се организация онези от тях, които са в добро състояние да бъдат откарани с линейка до границата, където ще бъдат поети от сръбските власти.

Източник: pik.bg