Поредна странна връзка, която намирисва на тежки зависимости, касаещи схеми за стотици милиони в Агенция „Митници” – след като бе разкрито, че адвокат на Никола Николов – Паскал е Галя Гълъбова, която защитава и Антон Иванов – Тони Гея, дойде поредната шокираща новина.

А тя е, че Галя Гълъбова била не само адвокат на приятеля на Асен Василев, но дори от известно време живеела с него, твърди източник, наясно със схемите по върховете на държавата.

„Подреждате ли пъзела – Паскал е обвиняем по митничарското ОПГ заедно с бившата шефка на агенцията Петя Банкова, която пък е назначена лично от тогавашния финансов министър Асен Василев, а адвокат Галя Гълъбова защитава и Паскал, и Тони Гея?”, попита риторично информаторът ни.

Затова и се смята, че арестуваният Никола Николов е направил грешен избор на адвокат заради осветлената връзка, която минава през Паскал, задочно през Асен Василев и свършва някъде в схемата с пуделите и пачките, по която ареста търкат баща и син Марин и Стефан Димитров – Ярите, а бившият главен секретар на МВР Живко Коцев, сниман с тях на разгулни партита, е на свобода срещу парична гаранция.

Както вече писахме, Паскал се издирва от месеци след акцията в митниците през април. Той е сочен за контрабандист, но срещу него през годините не е имало дела. Обвинен е за участник в престъпна група заедно с баща и син Марин и Стефан Димитров – Ярите, бившата шефка на митниците Петя Банкова, бившият главен секретар на МВР Живко Коцев и бившият шеф на „Гранична полиция“ Петър Субев.

„Благодарение на усилията на Министерството на вътрешните работи в много добро взаимодействие с колегите от Сърбия беше задържан Никола Николов – Паскал. Всички наши действия, които бяха добре координирани и организирани, доведоха до неговото задържане. Чакаме екстрадицията от Белград“, включи се в темата по-рано днес министърът на вътрешните работи Атанас Илков.

Източник: narod.bg