За пореден път правителствена кола избутва грубо друг автомобил от пътя.

При това случката се е разиграла на забранено за изпреварване място. Ясно се вижда как правителствения автомобил принуждава останалите участници в движението да излязат извън пътя. Инцидентът е от Кресненското дефиле, показват кадри на Нова тв.

Кадрите са били уловени на очевидка на случката и публикувани в социалната мрежа Фейсбук.
Тя разказа в ефира на сутрешния блок на Нова тв, че звуковите и светлинни сигнали на въпросния автомобил са били като на служебен държавен автомобил.

Дотук нищо притеснително, но факта, че въпросният държавен автомобил е избутвал буквално колите от пътя, при това по тясна отсечка в дефилето, която съвсем наскоро бе обезопасена и няма място за изпреварване. Факт е, че от два месеца насам там няма тежки инциденти, но пък добре, че не пътуват често от там такива правителствени автомобили, защото със сигурност са предпоставка за възникването тежки инциденти.

Водещите на сутрешния блок Виктор Николаев и Мира Иванова обаче побързаха да направят уточнението, че наличието на звукова и светлинна сигнализация не доказват непременно, че въпросният автомобил е правителствен.

От НСО категорично отричат техен автомобил да се е движил по това трасе във въпросния ден. Виктор Николаев настоя с проверката по случая да се заемат премиерът Гълъб Донев и вътрешният министър Иван Демерджиев, след като многократно са заявявали, че ще бъдат взимани строги мерки срещу нарушителите на пътя. 
Източник: blitz.bg

Заснеха правителствен автомобил, изблъскващ кола в Кресненското дефиле (ФОТО)