Летовници пък изплакаха, че концесионерите зорлем ги гонят към Гърция

Изглежда, че сезонът в Черноморец е пред пълен провал, при това още от самото начало.

Причината за това е, че през целия летен сезон Централният плаж в Черноморец няма да разполага нито със спасители, нито с медицинско обслужване.

Защо сезонът в Черноморец е пред провал?

До тази ситуация се е стигнало заради оспорване в съда от страна на спечелилия концесията върху плажната ивица. Тъй като делата са насрочени чак за месец септември, хората се опасяват, че сезонът тази година може да пропадне, отбелязва Нова тв.

Прави впечатление, че към днешна дата няма нито чадъри, нито шезлонги на плажната ивица. Кметът на Созопол Тихомир Янакиев посочи, че ролята на съда е огромна, тъй като именно той определя съдебните процедури.

Той призова или държавата да даде стопанисването на плажовете в ръцете на общините или пък самата тя да ги вземе.

Кандидат-наемателят Георги Мавров, който е спечелил концесията в съда посочва, че е изпълнил всички критерии. Областната управа е назначила едва двама спасители. Заведенията на плажа пък се жалват, че не могат да започнат дейността си, тъй като няма с кого да сключат договорите си.

Междувременно пловдивчанин се ожали, че концесионерите правят всичко по силите си да прогонят летовниците към гръцките плажове. В подкрепа на думите си той разкри как вчера чадърът на плажа в Бургас е бил безплатен, а днес сянката вече е на цена 30 лева.

Когато вчера седнали, условията били като в южната ни съседка – безплатен чадър срещу поръчка от заведението, към което са те.

Днес обаче сервитьорът им заявил, че поръчката трябва да е на стойност минимум 30 лева.

Източник: blitz.bg