По всичко личи, че за Нова тв важи с пълна сила поговорката, че забавя, но не забравя.

Това стана ясно преди броени дни, когато медията изрита актьора Мартин Димитров, който нашумя като Радо от „Братя“. 

Заради убийството на Радо в сериала, медията бе залята от мощна вълна зрителско недоволство. Едва ли обаче някой от зрителите се е досетил за причината, поради която актьорът бе изметен внезапно от продукцията. 

Оказва се, че причината за това изненадващо решение на сценаристите е тежката катастрофа, която Мартин Димитров причини в началото на лятото, когато едва не уби човек насред центъра на София с мощния си мотор.

При все, че случаят отдавна не е предмет на публични коментари, очевидно Нова тв са решили да се освободят от услугите на актьора. Припомняме, че инцидентът се случи в ранните сутрешни часове на 20 юни, в близост до кръстовището на бул. Патриарх Евтимий и ул. „Г. С. Раковски“. 

Заедно с 30-годишния актьор на мотора била и приятелката му, която е на 23 години. Мощният мотор помита велосипедист, който се разминава на косъм от смъртта. Той обаче е с черепно-мозъчна травма и счупване на бедрото. Приятелката му се е разминала само с разкъсно-контузна рана. Самият той пък остава напълно невредим. 

Тогава Димитров обясни, че велосипедистът изскочил изненадващо и бил със слушалки на ушите, поради което вероятно не е чул рева на мотора. При все, че Нова тв му предостави възможност да се оправдае за катастрофата в новините, очевидно не са му простили и героят му в „Братя“ бе убит още в началото на новия сезон на сериала. На практика това означава, че актьорът остана без работа. 

Сега му се налага да разчита основно на заплатата си като щатен актьор в театър „София“, която както знаем, е меко казано ниска. Зрителите недоумяват защо сценаристите решиха да убият Радо, при все, че той бе един от най-харесваните персонажи в сериала. 

Героят му събираше всяка вечер пред малкия екран множество фенове и най-вече фенки. Сега те са гневни, че им се налага да се разделят с него. Категорични са, че това решение на сценаристите ще доведе до загуба на голяма част от фенската маса на сериала. Предвид факта, че Радо бе един от ключовите герои, сега без него нищо няма да е същото. 

Зрителите изразяват надежда, че скоро ще могат да гледат уникалния му чар и харизма в нов филм на малкия екран.
Източник: Уикенд
 

Защо Нова тв измете Радо от „Братя“?