Не може да се отрече, че дългогодишният началник на родопското градче Якоруда Нуредин Кафелов, е погазвал абсолютно безпардонно правилата.

Дългогодишният кмет на Якоруда е бил член на Комисията по финансов надзор в периода 2003-2008 г. като в същото време е председателствал Общинския съвет в града.
В продължение на целия си мандат той кръстосвал между родния си град и София със служебния автомобил, бензина за който плащала общината и разбира се без каквито и да било последици за него от това безпардонно погазване на закона.

Яростни и възмутени съветници дори изпращат сигнал до тогавашния главен прокурор Никола Филчев, но противно на очакванията, отново няма никакви последствия за Кафелов.

Той сложи край на живота си на 14 ноември (понеделник). Нуредин Кафелов бе открит с куршум в главата си, в местност над Якоруда, като преди това е освободил шофьора си, казвайки му, че иска да се разходи.

След толкоз мандати еднолично управление в Якоруда го наричат Нерон Кафелов. Не може да се отрече, че понякога електоратът има завидно чувство за хумор. 
Прокуратурата в Благоевград обяви, че кметът се е самоубил със законно притежаваното от него оръжие.

Кметуването му е раздирано от скандали, но въпреки това, години наред той не спира да печели избори след избори, което е доста странно, но очевидно де случва в страна като нашата, далеч не само в Якоруда. 

Запознати твърдят, че за един от първите си мандати, Кафелов бил спонсориран с няколко десетки хиляди лева от лихваря Васил Горчев – Кьоравия. 
И така до 15 септември, когато КПКОНПИ атакува кметството в Якоруда.

Два сигнала за конфликт на интереси предхождат този смущаващ инцидент в иначе тихото родопско градче. Според запознати, Кафелов бил наясно, че се готви обиск на кабинета му и бил унищожил всичко, което не трябва да бъде открито. 

Тепърва ще се разплитат и заплетените шуробаджанашки схеми с фирми и бизнесмени, замесени в далаверите, които е въртял Кафелов като градоначалник.
Източник: Уикенд 
 

Защо наричат самоубилия се кмет на Якоруда Нерон Кафелов?