Гръцките власти, в лицето на данъчни служби на държавата, са запорирали имотите на бившия шеф на “Лукойл” - България Валентин Златев. Това издават запознати от Държавната икономическа служба на южната ни съседка.

 

Емблематичната къща на Златев в курортен комплекс “Сани”, намиращ се на първия ръкав на полуостров Халкидики, е запорирана за неплатени данъци в размер на 400 хиляди евро. Все още не е ясна причината, поради която Валентин Златев не е платил въпросната сума, като най-вероятно едва ли става дума за липса на парични средства у бившия бос на “Лукойл”-България. Официалната оценка на въпросния имот е 2,2 млн. евро, като Златев е собственик на къщата от повече от 15 години. Всички в комплекса “Сани”, например, отдавна познават лично Валентин Златев, като доскоро неговата лодка беше най-разпознаваемата в баровската марина към комплекса. 

 

Запорираха имоти на Валентин Златев в Гърция!

Според запознати, причината за въпросния запор е много по-сериозна от елементарната липса на финансови средства, като агентите ни предполагат, че случващото се има пряка връзка с много от процесите в България и по света, от последните няколко години. Те подчертават, че и други видни фигури от ръководството на “Лукойл” – България също имат свои имоти в Северна Гърция, като обаче до този момент, не е известно спрямо тях да са налагани някакви запори или друг тип санкции.

Източник: mediamall.info