Генерал Стефан Янев официално се връща в политиката!

Ген. Стефан Янев направи днес това, което мнозина очакваха след червения картон, който му бе връчен от Кирил Петков. Бившият военен министър обяви официално новата си партия или "формация", както точно я нарече. Тя носи името "Български възход" и ще бъде обявена официално ден преди Гергьовден в София.

Янев оповести новината в мрежата като обяви, че излиза на политическия фронт, за да се бори за "физическото оцеляване" на държавата ни. Според него, от много време насам у нас липсва всякаква стабилност и мисъл за най-важното - гражданите.

"Между хората и управляващите отдавна зее пропаст, която става все по-голяма. В един момент, ако се продължава тази линия на поведение, ще приключим със себе си сами, не ни трябва външен помагач, нито външен агресор. Време е да се поставят на челна позиция българските ни интереси и те да бъдат защитавани по най-добрите начини", казва Стефан Янев.

Знаем, че след като бе отстранен от поста на министър на отбраната, генералът получи огромна и масова подкрепа от хората в социалните мрежи. Някои стигнаха и по-далеч като излязоха на протести за връщането му на поста. Сега Янев открито влиза в битка с правителството, което както намирисва, няма да се задържи дълго.

Напуснат ли Нинова и партията й коалицията след решение да дадем въоръжение на Украйна, автоматично отиваме на нови поредни избори.