Вижте защо Елена Гунчева се отказва от депутатския си мандат

Народният представител Елена Гунчева обяви във фейсбук страницата си, че напуска Народното събрание и партия "Възраждане".

Гунчева беше единственият отсъстващ от залата депутат, когато се гласуваше вотът на недоверие към кабинета. От партията й тогава съобщиха, че е в болничен.

Тази нощ тя написа: "След изтичане на болничния ми, ще си подам оставката като народен представител и ще напусна "Възраждане", въпреки че още вярвам на идеите. Но вече не вярвам на лидера".

Гунчева е снела доверието си от лидера Костадинов

Елена Гунчева изброява още причини за решението си - проблеми с пиара, хаотичната законодателна дейност, забрана за медийни изяви, кадровата политика на партията, която определя така: "Лидерът иска верни, а не умни и мислещи".

Според нея лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов се отнасял с пренебрежение към русофилите, освен това прибрал безотчетните пари на депутатите си.

„Изключително кратък живот ще има този парламент“, убеден е Емил Янков, който ще влезе на мястото на подалата оставка депутатка Елена Гунчева. Той е председател на градската структура на "Възраждане" в Пловдив. Твърди, че е икономист по образование и се занимава с транспорт, но всъщност работи като таксиметров шофьор.

Янков е категоричен, че няма да каже лоша дума за колежката си Гунчева. Той допълва, че е наясно, че животът на този парламент е предизвестено кратък.