Шофьорът е задържан за 24 часа


Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов разкри коя е водещата версия за вчерашната тежка катастрофа със сръбски автобус на АМ Тракия.

В ефира на bTV Борислав Сарафов посочи, че водещата версия е човешка грешка.
Той допълни, че на мястото на произшествието е бил направен оглед от експерти на Националната следствена служба.
Извършен е и оглед на превозното средство. До момента няма установени технически неизправности, които да доведат до тежкия пътен инцидент.

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов разкри водещата версия за вчерашната тежка катастрофа с автобус на АМ Тракия

Именно поради тази причина за момента водеща за катастрофата остава версията за човешка грешка, подчерта Борислав Сарафов.
На мястото на инцидента, заедно с него посред нощ бе и главният прокурор Иван Гешев, който пък подчерта, че случаят ще бъде поет от най-добрите следователи в сферата на ПТП-та от Националната следствена служба.

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов подчерта, че няма установени препятствия като дупки или пък нещо друго на пътя, което би могло да доведе до тежкия инцидент.
Както бе съобщено, водачът на превозното средство е арестуван за срок от 24 часа и не е сред пострадалите, настанени в лечебно заведение.

Както вече стана ясно 46 от общо 49-мата пътници в автобуса са били транспортирани в болница. Не става ясно колко от тях са останали под медицинско наблюдение.
Източник: lupa.bg