Легендарният гангстер от с. Безден – Йосиф Йосифов, по-известен като Йоско Костинбродския, е открил нова пазарна ниша, която носи повече приходи от наркотиците.

 

Близък до сина му Иван Йосифов – Малкия Йоско издава, че страховитият му баща е оставил пазара на наркотиците в ръцете на своите лейтенанти, от които прибирал тлъст процент, за да се превърне в „сив банкер“.

 

От месеци насам Костинбродския прехвърлял сериозен паричен ресурс във финансови къщи за бързи кредити. Предвид зловещото му реноме, парите се раздавали от подставени лица. В близкото обкръжение на Малкия Йоско се говори за поне 4 фирми за заробващите бързи кредити, зад които наднича Йоско Костинбродския.

 

Йоско Костинбродския отвори 4 „сиви банки“

Далаверата с лесните пари е по-яка от дрогата във времена на тотално обедняване и е перфектен начин за изпиране на мръсните наркопари, подчертават запознати.

Като пример посочват част от договор на софийска „сива банка“, маскирана зад офис, предоставящ бърз кредит за обезпечение, на която се говори, че е на Йосиф Йосифов.

 

В случай, че потребителят не изпълни задължението си за предоставяне на договорено обезпечение, същият дължи неустойка на кредитора в размер на 0.9% от усвоената сума за всеки ден, през който не е предоставено договореното обезпечение.

Това означава 27% върху главницата за всеки месец, което за година прави колосалните 324%.

Така се оказва, че за година може да платите петкратния размер на кредита, който сте взели и от 5000 лв. да върнете 25 000 лв.

 

Запознати издават, че такава печалба няма дори в наркотиците, където маржът на печалбата може да стигне до 100%, но само за големите дилъри.

И това далеч не са всички капани в договора – има клаузи, засягащи платежоспособността на поръчителя, и такива, които позволяват на кредитора да обяви веднъж приетия поръчител за невалиден и да поиска нов.

 

Споменатите уловки са само малка част от тези заробващи договори, а парите, взети от Йоско Костинбродския, се връщат многозначително, издават запознати. Именно поради тази причина в момента гангстерът е оставил дрогата като странична дейност.

 

Именно Йоско Костинбродския дърпа конците на Веселин Ермалаев, по-известен като Весо Телото, който сега ръководи Бандата на чуковете.

Източник: Уикенд