Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че досегашният заместник-директор на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) Явор Серафимов ще заеме поста на директор на службата. Самият Стоянов заемаше поста на директор на ГДБОП преди да стане министър в редовното правителство на Николай Денков.

Явор Серафимов оглави ГДБОП

Калин Стоянов потвърди, че директорът на най-голямата и ключова дирекция – на Столичната полиция, Калоян Милтенов, е поискал да напусне поста си, за което е депозирал и оставката си. Министърът заяви, че ще направи всичко възможно, за да задържи Милтенов в системата, и сподели, че в близките дни ще формира своя екип, с който ще работи.

Според него професионалисти като Милтенов трябва да бъдат мотивирани да останат в МВР, защото познават добре работата си. Преминал е през различни нива в йерархията, за да достигне до директор на СДВР.

Той започва работа във вътрешната система през 1999-та година, като последователно преминава през различни длъжности – от разузнавач в 4-то РПУ, началник на сектор, зам.-началник на РПУ, а в последствие и началник.

По-късно заема поста на директор на Областна дирекция на МВР в Ямбол, а след това и зам.-началник на отдел към ГДНП. От 26-ти юни 2021-ва е назначен за директор на столичната дирекция.

Източник: lupa.bg