Петко Сертов е единственият шеф на ДАНС, разработвал министри и действащи днес политици

Председателят на РЗС Яне Янев хвърли истинска бомба в ефира с разкритията, които направи за първия шеф на ДАНС Петко Сертов.

Според Яне Янев изчезването на Петко Сертов не е случайно. Политикът определи бившия шеф на ДАНС като добър професионалист, притежаващ необходимата компетентност да прави анализи, които немного хора в страната могат да правят. Лидерът на РЗС хвърли бомба в ефира на bTV, заявявайки, че Петко Сертов е единственият шеф на ДАНС, който си е позволявал да разработва министри, техни заместници, както и действащи днес народни представители.

[caption id="attachment_431309" align="alignright" width="300"]Петко Сертов е единственият шеф на ДАНС, разработвал министри и действащи днес политици Петко Сертов е единственият шеф на ДАНС, разработвал министри и действащи днес политици[/caption]

Янев твърди, че изчезването на Петко Сертов е работа на „определени сили”, които имат за цел създаването на суматоха в държавата и да се види, че това правителство не е в състояние да се справи със създалата се ситуация.

Това, което се случва в момента не е никак добре за страната ни, тъй като едно от най-важните неща е да има стабилност, категоричен е политикът. Янев е категоричен, че в случая се намесва чужда резинтура и се цели да бъде внесена паника. Той подчерта, че никой не излиза от дома си с международния паспорт в джоба освен, ако няма намерения да отпътува някъде зад граница. Яне Янев коментира и инцидента Лозан Панов, който бе кандидат за председател на ВКС, както и факта, че до „Пирогов” е бил откаран от руски гражданин. Политикът зададе риторичния въпрос дали това е случайно, след което припомни, че след това Панов се озовава в една стая със съдебния служител, който бе пребит преди няколко дни. Според него в българските съдилища кипи бунт.

В студиото на TV7 пък бившият народен представител Минчо Спасов коментира, че не разполага с информация къде се намира Петко Сертов, но изрази надежда, че той е добре. Бившият военен министър Николай Цонев пък посочи, че според него в случая с Петко Сертов не става въпрос за криминално престъпление, подчертавайки, че той и Спасов също знаят важни тайни за държавата, но не са изчезнали, пише pik.bg.